Списание Европа минало и настояще

Александър Йорданов

В СТРАСБУРГ КОМЕНТИРАМЕ

   Депутати в Страсбург преценяват като изключителен политически цинизъм действията на Кабинета „Петков“ относно  т.нар. предоставяне на военна помощ за Украйна. Те са възмутени от факта, че тя не е била безкористна и е била скрита от обществото. Още по-възмутително е, че практически се е реализирала като поредица от търговски сделки с цел печалба, т.е. обогатяване във време на война и страдание за украинския народ. Възмутени са дори депутати социалисти, защото тайната търговия е вървяла със знанието, а вероятно и разрешението на вицепремиера Корнелия Нинова, която е лидер на социалистическата партия в България.

     Българската помощ не е била от сърце, а с цел да се напълнят с милиони евра нечии джобове. Винаги трябва да се прави разлика между почтено и непочтено в политиката. Скривайки от българския народ целта на продажбата на оръжие партиите ПП и ДБ, които публично се афишират като евроатлантически и твърдят, че споделят европейските ценности, на практика са обслужили моментната политика на БСП – партията, която упорито твърдеше, че няма от българска страна износ на оръжие за Украйна. А тайнствеността и прикритостта са ценности от друго, отречено от историята време.

      Цинизмът и далаверите станаха емблема на управлението на кабинета „Петков“. Той затова и се самосвали от власт. А след това лъснаха и други „търговски сделки“ – Джемкорп, НЕКСО, а от вчера слушаме, че се говори и за някакъв „Градинар“. Лошо, много лошо! „Промяната“ лепна мръсно петно върху лицето на България.

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *