Красиви идеи

Благотворителност

15 кг монети предоставиха служители на областната администрация в акцията „Жълти стотинки“

Областният управител инж. Светослав Славчев предаде днес на координатора на акция „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“ за област Ловеч Ирина Митева 15 кг монети, събрани от служители и приятели на областната администрация.

Акция „Жълти стотинки“ вече 16 години събира средства за детските болнични отделения в страната. Досега дарения са предоставени на 21 детски отделения в 19 града. През 2018 г. детското отделение в болницата в Ловеч получава столчета, масички, протектори за легло, спално бельо, стерилизатори. Тази година столица на акцията е Велинград.

Област Ловеч се присъединява към кампанията през 2016 г. За миналата година активът й е над 8000 лв. За първите две седмици от началото на тази година са събрани и внесени 102 лв. Като цяло най-дейни са учениците от Ловеч и Луковит, магазините в Априлци и обектите на Кооперативния съюз в цялата област. „Важна е не самата сума – коментира Митева, – а това, че имаме дарители, които вече седем години даряват редовно, дори и малки суми. Децата от училищата, вече студенти и дори родители, продължават да даряват.“ Тя сподели как когато преди пет години занесли дарението в ловешката болница, присъстващите деца от всички включили се в кампанията училища осъзнали едни дребни жълти стотинки каква огромна работа вършат.

Областният управител поздрави колегите си за съпричастността към инициативата и децата на България, която е и продължение на благотворителната им кампания от декември м.г., когато на детското отделение в ловешката болница бяха предоставени необходими електроуреди и хигиенни материали и пособия.

В началото на миналата година служителите на областната администрация събраха и предоставиха на акцията „Жълти стотинки“ пак към 15 кг монети. Кампанията продължава.

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *