Списание Литература

Ваня Недева

1-ви ЮНИ

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДЕЦА!

ЕХ, КАКЪВ РОЖДЕН ДЕН!

(приказка)

Днеска Белчо е щастлив! Има си рожден ден ! Става на 1 годинка и е като картинка.

Пременен с нови дрешки, сресан, напръскан с парфюм, като мъж голям. Мама чудна торта му поднесе с животинки и цветя. Една свещичка духна Белчо и се смя.

Нетърпеливо в тортата пръстче потопи и го облиза. Все пак е неговият ден рожден. Щастлив е, че най- после е голям и ще ходи важно сам. Снимка му направи дядо, а баба каза някаква шега. Всички дружно се посмяха, пляскаха щастливо с ръце и усмивката цъфтеше на техните лица.

Звънецът все звънеше. Пристигаха дечица малки. Носеха цветя и безброй играчки, шарени балони и червени сърчица. Музика кънтеше у дома и лудешки, в кръг препускаха деца. После изведнъж появи се тати, с най-големия кашон в ръце. Всичките дечица спряха своя бяг, секнаха гласчета и безброй очички впериха се в големия кашон, а там… МОТОР, мечтата на всяко пораснало момче! Яхна в миг мотора Белчо. Забрави за приятели, играчки и шеги. Усмихнат до уши, подкара го нетърпеливо у дома, пред завистливи погледи на другите деца.Ех какъв рожден ден! Ще го помни вечно с подаръка на тати, най-голям!Няма по-голямо щастие за Белчо от това да е на мотор и да лети!Нищо, че е детски!Нищо че върви единствено напред! Все пак е като мотора на тати и всичко е наред! Сбъдна му се най-голямата мечта. Тати подари му, като истински,  МОТОР-СТРЕЛА .

01.06.23 год.

снимка-интернет

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *