Списание Арт новини

Елиза Ковачева

Елиза Арт

Елиза Ковачева – Цокова ще представи своите  „малки феички“ в Дечковата къща
В предстоящата празнична за Габрово седмица Регионален исторически музей – Габрово ви кани на откриването на изложбата „Елиза и малките феички“. И ако заглавието насочва мислите ви към нещо красиво, приказно и омагьосващо – точно такова ще е, защото ще видите творби на Елиза Ковачева – Цокова, много различни от характерната ѝ и разпознаваема сериозна живопис.  
Самата авторка, с присъщата си скромност и самокритичност,  нарича този нов период в творчеството си „рисунчици“, но ако дойдете на откриването, което е насрочено за 16 май, вторник, от 17 часа в музеен обект „Дечкова къща“, ще се убедите, че лекотата и настроението, което полъхва от крилата на пъстрите феи и другите фантастични създания, е плод на сериозно отношение към изкуството, дори когато се създават рисунки, подходящи за  илюстрации на детски книжки.
С многобройните си участия в общи изложби на габровските художници, пленери, самостоятелни изложби, различни национални инициативи и проекти; преподаване; награди … името на художничката е познато не само за местната общественост. Но ако искате да видите Елиза Ковачева – Цокова в нова, непозната светлина –  добре дошли сте в Дечковата къща на откриването или в някои от дните до края на месец май.

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *