Списание Арт новини

Емил Лазаров

Удар с лопатата и след него – мрак… Това е чудовищна история. История, която ще запомните завинаги, история, която ще ви разтърси, затова сами решете дали да стигнете до нейния край…

Всичко започна с една обикновена игра, която се превръща в кървава баня. Малкото кученце, което после ще получи името Скай, просто търсело вниманието и любовта на двукракия, който мислело за свой приятел. На настойчивите опити на Скай да поиграят, чудовището отвърнало по начин, по който белязал живота му до сетния му дъх. Двукракият се изправил, сграбчил първия предмет, попаднал пред очите му и замахна с всичка сила към Скай. Без да му мигне окото, чудовището отсякло с лопатата част от главата на кучето.

Въпреки неописуемата болка, Скай намерил сили да избяга и да се скрия на тихо място… Останал сам, насаме с болката и раните си. Не се знае колко време Скай е останал в своето скривалище…

Докато съдбата все пак му изпратил Спасител. Ветеринар открил реещия се между настоящето и отвъдното Скай, прекрачил почти с две лапи в другото измерение, на косъм от смъртта, но все още дишащ.

Лекарят му оказал първа помощ. Травмите му обаче били тежки – липсвала половината челюст, череп, дясното око, засегнати са нерви и мускули, и специалистът осъзнава, че не може да се справи сам. Свързва се с клиниката на испанеца Виктор Лархил – създателя на „Да осиновим“. След доста интервенции на онова, което е останало от лицето на кучето, за щастие успяват да го стабилизират и когато Скай поукрепва, доброволците от приюта, в който е настанен, публикуват съобщение в социалните медии, надявайки се, че все някъде ще се намери Човек, способен да обича куче с половин глава.

И ето, че и Скай доживява своето чудо. Младо семейство от Кьолн го посреща в дома си. На първата им среща двойката се разплаква – от щастие, че най-накрая Скай е в безопасност, завинаги! Но и от мъка, че едно невинно създание е преминало през Ада, откъдето се завръща като победител, като паднал, но обратно изправил се Ангел.

Сега Скай има чудесни и човешко, и кучешко семейство. Прекарва дните си в игри. Изглежда различно, но никой около него не го съди.

Не, Скай не е сакат, той е съвършен.

Той е Чудо!

******************************

Текст „Училище за любов“, по материали на чуждестранната преса

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *