Списание Арт новини

Любопитно

☀🌳 Където и в България да се намирате със сигурност на разстояние подходящо за еднодневна разходка има обявено поне едно вековно дърво. Тези дървета са впечатляващи със своята големина и форми и много често хората не знаят, че са толкова близо тях. Лятото е сезона на почивките, пътешествията, или просто времето за ходете до вилата на село.

👉 Предлагаме Ви да видите на картата

 къде са най-близките вековни дървета до Вас и да се разходите, за да им се насладите и да се включите в мониторинга на тяхното състояние.

✅ Това е важно, за да се знае дали съхнат, дали има гнилостни процеси, или човешко посегателство върху тях, за да може да се предприемат мерки за спасяването на дърветата и удължаване на техния живот.

ℹ Направили сме събирането и подаването на информацията лесно и удобно, нужен Ви е само  вашият телефон. Не е нужно да инсталирате приложения, или да теглите формуляри. Необходимо е само да влезете в нашия сайт и да подадете информацията. Така след разходката, освен спомените от деня остава и приятното усещане, че Сте допринесли за опазването на дървото, което Сте посетили.

👉 Още за кампанията и формата за подаване на информация можете да намерите на: https://vekovnidarveta.parks.bg

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *