Списание Европа минало и настояще

Соня Колтуклиева

Някога спомняте ли си министър-председател да е открил нашия туристически сезон, както Мицотакис в Гърция?! По БТВ Мартин Захариев пита два пъти Мария Цънцарова, тя не знае, не отговаря.

Аз пък знам – премиерът Сергей Станишев откри летния туристически сезон на 20 април 2007 година, на церемония в курорта “Златни пясъци”. Преди това се беше отбил при своя приятел, многоцветния олигарх Георги Гергов в “Слънчев ден”, който по негово време приватизира Международен панаир-Пловдив, превърнал се сега в една от битките на “Демократична България”.

Този кандидат за министър на туризма би следвало да знае това, защото беше в обкръжението на Сергей Станишев и председателят на БСП даже го направи депутат в 42-я парламент, който издигна Пламен Орешарски за министър-председател и гласува Делян Пеевски за началник на ДАНС.

Всъщност, кой ще открие сезона, не е от съществено значение за туристическата индустрия – други са нейните проблеми и една пиар акция с гости и кетъринг за много пари, нищо няма да реши.

Откъде бившият издател на списание “Плейбой” Мартин Захариев разбира насъщните проблеми в туризма, като не е забил един пирон?!

Всички в бранша знаят къде този го стяга лачения чипик. Появи се в бранша като подставено лице на Красимир Гергов, който от години се интересува от едно единствено нещо – държавата да увеличи милионите за реклама на българския туризъм в чужбина и той да ги прилапа.

Мартин Захариев е заместник-председател на Националния борд по туризма, който е изцяло под влиянието на Красимир Гергов – бивш рекламен могул и командващ БТВ. Та същата тази организация го номинира за министър. Е, колко прозрачно!

Мартин Захариев винаги се пришива към някой силен и богат – започна навремето със Спас Русев, един скандален бизнесмен, който беше приближен до Делян Пеевски във Виваком и “Левски”.

Един от големите проблеми на България е, че министри стават не професионалисти, а лаладжии, наизустили купешки лафове и преписали от интернет някакви атрактивни програми. Като онези кремове от времето на социализма – става за лице, става и за вакса за обувки.

П.П. Мартин Захариев беше кандидат-министър в проекто-кабинета “Габровски”, предложен от ГЕРБ-СДС.

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *