Списание Европа минало и настояще

Тома Биков

‼ Мандатът е технологичен процес, когато сме се разбрали за програмата. Мандатът не е фетиш за нас, както за колегите от ПП-ДБ. Няма ли паритетно съотношение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, правителството би било невъзможно.

💯 Нужна е стабилна конструкция за 4 години, за да се преодолее политическата криза, не го правим, защото обичаме „Промяната“ – даже е обратното. Аз разчитам на ДБ повече, защото по бюджетните теми с ПП ще се скараме. Миналата година с ДБ и ДПС успяхме да удържим ентусиазма на Василев да направи още един бюджет.

🤐 ДБ мълчат и е знак, че не може да има самостоятелно правителство на ПП. Не съм чул да говори друг, освен Атанасов, който дори не опроверга информацията, че ще бъде вътрешен министър в правителство на Петков.

❌ Конструкцията от 64 депутати не е монолитна и не е на едно мнение. Не знам колегите от ПП с какво самочувствие искат да участват в самостоятелно управление. За него ти трябват здрави канали на комуникация с другите политически сили. Монолитна парламентарна група, която да взима и непопулярни решения спрямо политическата им партия.

➡ Ако имаме правителство на малцинството мисля, че ние от ГЕРБ-СДС ще можем да се справим. При нас единственото усещане е, че ПП е основен наш опонент. И ще управляваме с тях, така както в Германия християндемократите управляваха със социалдемократите.

🙄 Присъствието на колегите от ПП-ДБ няма да носи усещане за стабилност. Не ги харесваме, не им се възхищаваме, че са експерти, просто оценяваме факта, че са втора политическа сила.

📣 „Промяната“ се възприемат като номенклатура, на която властта се полага по рождение. Властта не се полага по право, трябва да се пребориш за тях. Властта принадлежи на този, който успее да направи правителство. А не на тези, които се чувстват част от някаква каста, в която има детски илюзии, че някой трябва да е министър.

👉 Необходимо е да се намерят хора, които да контролират Асен Василев и да му попречат да фалира държавата. Той не може да е министър на финансите, може на МРРБ, защото беше предложил да се строи теснолинейка между Стара Загора и Казанлък.

Оставете гласа си

0точки
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *