Гешев с взривяващи въпроси към Демерджиев и Зарков!

Те бяха поставени по време на пресконференция на главния прокурор във връзка с разследване на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари:

Виж цялата статия

"Може изобщо да няма машинно гласуване". БНБ няма да мож

Машинно гласуване може изобщо да няма, ако в следващите месеци в България се провеждат избори. Причината за това е, че Българската народна банка (БНБ) няма да може да предостави специална хартия, на която машините да отпечатват бюлетини, с които да се удостовери вотът. Това задължение ѝ е…

Виж цялата статия

"Едва 20 млн. лв." Парламентът одобри военна помощ за Ук

Парламентът одобри окончателно споразумението между България и Украйна за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. До окончателното му влизане в сила и доставянето на оръжията остава само да бъде издаден указ от президента Румен Радев. Ратификацията беше подрепена от 166…

Виж цялата статия

В Германия пристигна нов плаващ терминал за втечнен природен газ

Кораб, който ще служи като един от плаващите терминали на Германия за внос на втечнен природен газ, пристигна в пристанище Вилхелмсхафен. Дългият 300 метра съд „Хьог Есперанца“ акостира в пристанището, където ще започне работа на 22 декември. Германското

Виж цялата статия

В телефонен разговор Радев и Блинкен обсъдили войната в Украйна,

В официалното изявление от Държавния департамент обаче се споменава и темата за върховенството на закона, която не присъства в прессъобщението на президентството.

Виж цялата статия

Взривове в окупирания Крим, в Белгород и Курск – Украйна ли отго

Взривове в окупирания Крим, в Белгород и Курск – Украйна ли отговаря на руските терористични удари? – ИЗБОРЪТ НА РЕДАКТОРА – ВАРНА новини – Коректният източник на информация! Новини от Варна, Новини за Варна, Варна Област, Варна Райони, България, Свят!

Виж цялата статия

ДПС с взривяващ въпрос: Какво пречеше на групата на шарлатаните

ДПС с взривяващ въпрос: Какво пречеше на групата на шарлатаните да подкрепят кабинета „Габровски“? – НОВИНА НА ДЕНЯ – ВАРНА новини – Коректният източник на информация! Новини от Варна, Новини за Варна, Варна Област, Варна Райони, България, Свят!

Виж цялата статия

Депутатите одобриха военна помощ за Украйна и на второ четене, Б

Със 166 гласа „за и 48 гласа „против“ депутатите приеха на второ четене изпращане на военна помощ за Украйна. Кристиан Вигенин направи предложение законопроектът да се гласува поименно от депутатите, със ставане от място. Предложението не бе прието, тъй к

Виж цялата статия

Нов масиран руски обстрел в Украйна, удари има и в Киевска облас

Близо 400 военни сблъсъци между силите на Киев и Москва е имало от началото на седмицата в Източна Украйна, съобщиха от армията на страната.

Виж цялата статия

ЕС и САЩ наложиха нови санкции срещу руски олигарси и стоки. Пут

Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу Русия заради войната в Украйна в четвъртък вечер. Те включват вписване в черен списък на почти 200 физически и юридически лица, както и мерки, ограничаващи три банки, намаляване на инвестициите в минното производство и забрана на още няколко…

Виж цялата статия

"Враг номер едно". Как Унгария се оказа на ръба на иконо

Унгарците се оплакват от непоносимо високи цени, а управителят на местната централна банка предупреди, че страната се намира на ръба на икономическа криза. Виктор Орбан и неговата партия „Фидес“ обаче обвиняват за ситуацията Европейския съюз и блокираните евросредства. Какво предстои за Унгария?

Виж цялата статия

"Те ходят върху труповете". Защо Русия не жали усилия, з

Русия иска Бахмут, защото градът е ключът към превземането на Донецка област. Бахмут е постоянно атакуван, предимно от частната армия „Вагнер“. Повечето хора напуснаха града, но въпреки това хиляди от тях остават по домовете си.

Виж цялата статия

Ще се карат ли и днес депутатите за хартиената бюлетина или ще о

Депутатите ще обсъждат ваканцията си в празничните дни. Точката е заложена като първа в дневния ред на Народното събрание.  Възможно е обаче програмата да бъде променена и в нея да влезе ново обсъждане на промените в Изборния кодекс след като президентът

Виж цялата статия

Икономист: Връщане на цените назад не се очаква

Пикът отмина. Вече втори месец инфлацията се понижава. Това беше очаквано, защото основната причина за тази инфлация бяха много високите цени на електроенергията. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria икономистът Юлиян Войнов. Не очаквам инфлацията д

Виж цялата статия

Украйна съобщи за доказателства за изтезания над деца

Хуманитарната криза в Украйна се задълбочава след началото на руската инвазия преди близо 10 месеца. Властите съобщиха, че са открили доказателства за насилие над деца в територии, които са били окупирани от руската армия.  

Виж цялата статия

Няма край гаврата на ПП с България: Издигат „Жената зад щанда“ з

Няма край гаврата на ПП с България: Издигат „Жената зад щанда“ за премиер! – ИЗБРАНО – ВАРНА новини – Коректният източник на информация! Новини от Варна, Новини за Варна, Варна Област, Варна Райони, България, Свят!

Виж цялата статия

Умник Гюро(в) от ПП прати писмо до ГЕРБ: Помогнете ни при Румен

Умник Гюро(в) от ПП прати писмо до ГЕРБ: Помогнете ни при Румен Радев! Спешно! – НОВИНА НА ДЕНЯ – ВАРНА новини – Коректният източник на информация! Новини от Варна, Новини за Варна, Варна Област, Варна Райони, България, Свят!

Виж цялата статия

НС не подкрепи кабинета "Габровски" – ВАРНА новини

НС не подкрепи кабинета „Габровски“ – НОВИНА НА ДЕНЯ – ВАРНА новини – Коректният източник на информация! Новини от Варна, Новини за Варна, Варна Област, Варна Райони, България, Свят!

Виж цялата статия